Daft Punk: Aerodynamic (2001)’den düzenlenmiştir
Chronology
Dört yetenekli uzaylı müzisyen, onları insan kılığına sokan ve gerçek kimliklerini unutup ruhsuz kurumsal pop müziği The Crescendolls olarak çalmaları için yeniden programlayan bir müzik yapımcısı tarafından kaçırılır. Bir noktada, bir monitörde bir futbol maçı gösterilir; oynayan takımlar Japonya ve Fransa’dır. İki işbirlikçi, Daft Punk ve Leiji Matsumoto, sırasıyla Fransız ve Japon’dur. 2’si Fransa, 1’i Japonya için olan müzik, her ülkeden kaç kişinin olduğunu gösterir.
Moore olarak) tarafından seslendirilmiştir
One More Time Vokaller Thomas Bangalter (T. Bangalter olarak), Guy-Manuel De Homem-Christo (GM de Homem-Christo olarak), Romanthony (A. Sözler Romanthony (Anthony Moore olarak, diğer adıyla Romanthony) tarafından yazılmıştır. “More Spell on You” parçasından bir örnek içerir Eddie Johns tarafından yazılmış ve seslendirilmiştir (isimsiz) Labels/Virgin France izniyle.
İlk başta Discovery’yi pek beğenmedim, teklileri hariç, onları da pek beğenmedim
Daft Punk’ın Discovery’si, en azından bazı çevrelerde, tüm zamanların en iyi dans albümü olarak ilan edildi. Daha önce duyduklarımı gerçekten beğendim, ‘The Funk’ ve ‘Around the World’ 90’ların en sevdiğim şarkılarından bazılarıydı. Interstella 5555, Discovery’den çok sonra çıktı, o zamanlar Anime’ye çok meraklıydım ve Daft Punk, bir grup olarak tekrar denemem gerektiğini her zaman aklımın bir köşesinde tutuyordu. Kişisel olarak konuşursam, Interstella 5555’in en iyi yanı, artık Discovery’yi sevmem ve filmin ne kadar harika olduğunu hatırlamam.
Matsumoto muhtemelen animasyon TV dizileri ‘Star Blazers’ ve ‘Galaxy Express 999’ ile tanınıyor
Okuduğum birçok incelemede, olay örgüsünün “kağıt kadar ince” olduğu söyleniyordu; ve bu hiç zarar vermedi, aksiyon ve komedinin tadını çıkarırken aynı zamanda nereye gittiğini anlayamadığımı fark ettim, açıkçası sonu her zaman bekleniyordu. Interstella, Daft Punk tarafından yönetildi, ancak gerçekte onların filmi değil, film aslında Leiji Matsumoto’ya ait, tasarım, hikaye ve yönetmenlik kısmen Matsumoto’ya ait, ancak filmdeki rolü belirsiz. Animasyon kalitesi açısından Interstella çok iyi, karakterler gerçekçi hareket ediyor, mekanlar harika görünüyor ve fantastikten apaçık sıradanlığa kadar değişiyor. Ancak ilk dört bölüm Daft Punk’ın Discovery için ticari olarak yayınlanan müzik videolarıydı, kalite olağanüstüydü ancak ondan sonra film daha kalın ana hatlarla ve ilk dört bölümden sahnelerin tekrarlarıyla daha düşük bir standarda düşüyor, bu iyi görünmediği anlamına gelmiyor.
Resimlerle gösterebileceğiniz halde neden açıklama ekleyesiniz ki?
Filmin en büyük varlığı, izleyicinin ekranda gösterilen şarkı sözlerinin gerçek görüntülerine maruz kalmaması nedeniyle müzikle sınırlandırılmamasıdır. Bunun yerine, filmin temposu normal bir film gibi işliyor, ara sıra müziğin ritmini sıralıyor ve her şeyi çok görsel bir şekilde anlatıyor. Temel olarak, Daft Punk, Anime seviyorsanız veya sadece biraz farklı bir şey denemek istiyorsanız, Interstella’ya göz atmaya değer.